onsdag 25. mars 2009

Shingle style hus?

Vi har nå sendt inn tegninger til endring av planløsning på huset vårt. Spennende å se om vi får det godkjent. Ble en del endringer, og var ikke så mange vegger som stod igjen der de i utganspunktet var.

Idèen vår er å bygge huset i sibirsk lerk. Denne typen tre er litt rød først, men etter ett års tid blir den mer og mer grå. Håpet vårt er at det skal bli litt Shingle style på det. Tenker store vinduer med flotte hvite lister, sort tak, og grå vegger. Tror det blir lekkert.





Litt om Shingle style:

Hus i Shingle style ble populært på den nordøstlige delen av USA i tidsrommet mellom 1874 og 1910. Poenget med Shingle stilen er at huset skal skli mer i ett med naturen. Det finnes mange varianter av Shingle hus, men noen kjennemerker går igjen. De har ofte "porches", hvite lister og søyler, og a-symetriske tak. Når vi tenker på Shingle hus ser vi for oss et "amerikansk" hus der man kan nyte deilige sommerkvelder på en "porch" i en god gyngestol.





Man ser mange Shingle hus langs New England kysten. Grunnen til dette er at disse husene er av de få hustypene i USA som tåler det harde været som kan treffe kysten.





Mange av disse husene er i dag ferie "Cottages" for amerikanske familier. Shingle stilen ble igjen populær på midten av 1900-tallet, og etterhvert ser man disse husene poppe opp i andre deler av landet også, ikke lenger bare langs kysten.


2 kommentarer:

elisabeth sa...

Ja er ikk det dritfint??? Jeg har også ønsket meg det;)

Døren er fra TUN DØREN, og er heltre, med pakninger. Ønsket en så "lydtett" dør som mulig, da det var inn til vaskerommet. Døren var ganske så dyr, og tror den lå på i underkant av 10 000...
Vi hadde også en dobbel dør inn til stuen fra samme fabrikant, og hadde masse problemer. Dørene svarte ikke til forventingene i forhold til pris...Men du kan nok få slike dører hos andre. Snickar glädje i Sverige kan kanskje hjelpe?

Gleder meg til å følge bloggen:)
Fra Sotra til Korea er et stykke ja:)GRATTIS MED BEBIS!!!

Othilie`s have sa...

Tusen takk for tilbakemld Molly, og ikke minst gratulasjonen :o)

Mye spennende i livet vårt for tiden, mange forandringer. Ser ut som det er det for deg også. Reiser fra det lekre huset til et hus du må pusse opp igjen. Men det er jo gøy!!! :o)

Syntes det er kjempe lekkert med den døren til vaskerommet ditt. Men kanskje jeg skal se om det er noen andre leverandører også. Tusen takk for tips!!